Oss! Köszöntelek az Árpád DSE kick-box tanfolyamán! Örülök, hogy ezt a szép és kemény küzdősportot választottad!

A kick-box sportban az edzésmunka fő célja a versenyzés. Ha eléred a megfelelő szintet, te is versenyezhetsz. A  kick-box sportolók az  edzéseken és versenyeken  egészségük megóvása érdekében védőfelszerelést viselnek. Klubunkban jelenleg  9 fő versenyez, közülük sokan már sikeres versenyzők. Eredményeikre légy Te is büszke!

Ha edzésre jössz, az alábbi szabályokat tartsd be!

1. Váltanod kell sportolói kártyát a Nemzeti Versenysport Szövetségtől, a sporttörvény szerint. Ehhez adatlapot kell kitöltened. A kártya díja 1000 Ft/év.

2. Ha 18 éven aluli vagy, szüleidnek ki kell tölteniük egy szülői engedélyező nyilatkozatot.

3. Ha elmúltál 7 éves, az edződtől kapott vizsgálati lappal (itt le is töltheted) el kell menned egy sportági alkalmassági vizsgálatra a sportorvoshoz! A sportorvosi vizsgálathoz a Sportkórházban telefonon vagy online időpontot kell kérned. A vizsgálatra a kitöltött és fényképpel ellátott vizsgálati lapot vidd magaddal. A telefonszámok: 488-6120 és 488-6130.

4. Az edzés előtt 15 perccel érkezz meg, hogy legyen időd az átöltözésre!

5. Edzésről soha ne késs!

6. Az öltöző rendjére ügyelj, saját holmidat rendben rakd le, másét ne dobáld szét! Az öltözőben és a folyosón ne szemetelj!

7. Öltözet: fehér vagy fekete pólótrikó (a klub emblémájával), melegítő alsó vagy fekete kick-box nadrág. Ha van, viselj övet is! Fejlődésed  érdekében minél hamarabb szerezz be megfelelő kesztyűt is! A pointfightinghoz nyitott tenyeres kesztyű, a light-contacthoz 10 unciás zárt kesztyű kell. Ha kesztyűt vásároltok, kérdezd előtte az edződet, milyet vegyetek!

8. Az edzés előtti rövid időt gyakorlásra, lazításra fordítsd! Az edzőteremben (dodzsóban) mindig csendben, fegyelmezetten kell viselkedni! Minél hamarabb tanuld meg a dojo-etikettet, hogy be tudd tartani a viselkedési szabályokat!

9. A kick-boxban a megszerzett tudást övfokozatok jelzik. A  kialakult rangsort ismerned és tisztelned kell! Minél hamarabb tanuld meg az övfokozatok sorrendjét, és a sorakozónál ennek megfelelően helyezkedj el!

10. Edzés után a mosdóban tisztálkodj meg! A tisztálkodáshoz hozz törölközőt!

11. A tanfolyamdíj befizetésének ideje: a hónap első edzése. A tanfolyamdíj jelenleg 16 000 Ft/hó.

12. Edzéseink a vonatkozó rendelkezések miatt jelenleg nem nyilvánosak.

Remélem, tartós barátságot kötsz a kick-box sporttal! Ehhez erőt és egészséget, kitartást kívánok!

 

Balázs Imre   V. dan, vezető edző